KeepFocus Cards

beboer sidder med ipad og kigger på sit energiforbrug i KeepFocus Cards

KeepFocus Cards – en hjælpende hånd til at spare CO2 og penge

Med KeepFocus Cards som deres “lille hjælper” får jeres beboere en hjælpende hånd til at spare energi

Den billigste energi er den, du ikke bruger, og der er mange muligheder for at reducere energiforbruget, så du både  sparer penge og giver dit eget bidrag til den grønne omstilling med en mere klimavenlig adfærd.

En undersøgelse foretaget af DTU bekræfter, at beboere, der bruger Cards, reducerer deres energiforbrug – temmelig markant, endda.

Med det lavere forbrug følger også en lavere forbrugsregning, så der er mange gode grunde for jeres beboere til at bruge Cards som “lille hjælper” til at lave små energibesparende justeringer i hverdagen.

En hjælpende hånd til energibesparelser

Sådan fungerer KeepFocus Cards

KeepFocus Cards er en browserbaseret løsning, der tilgås fra boligforeningens hjemmeside.

Cards bruger “nudging” til at øge beboernes interesse for deres forbrug ved at tale til eksempelvis deres nysgerrighed, deres sparsommelighed, deres konkurrencegen eller deres grønne hjerte.

For at øge interessen for at bruge Cards dagligt, er der integreret nogle elementer, som er med til at fastholde interessen for at bruge appen. For eksempel vises “vejret lige nu” altid som et af de første kort, og programmets sparetips åbnes gradvist i takt med, at beboeren bruger Cards, hvilket pirrer nysgerrigheden.

Der er i løsningen integreret sammenligninger til andre beboeres forbrug eller til eget forbrug i en sammenlignelig periode, hvilket er med til at give forbrugstallene en relateret værdi, og hvert forbrugskort indeholder detaljer for den sidste periode, som tydeligt viser forskellene fra dag til dag, måned for måned og år for år.

Se i videoen, hvordan man bruger Cards, og hvordan man kan bruge sin viden om forbruget til at have en mere bæredygtig adfærd i hverdagen.

Du kan se videoen på Youtube her.