Ny KAM ved KeepFocus

Ny KAM ved KeepFocus skal hjælpe boligforeninger med at spare energi

KAM ved KeepFocus, Karsten Andersen fotograferet foran hovedbygningen ved Ferskvandscentret

Jeg er imponeret over, hvordan man kan udnytte målerdata til at opnå energibesparelser. Når man får vist data på den rigtige måde, ser man sammenhænge, som man ellers ikke ville have opdaget, og jeg tripper efter at vise boligforeningerne, hvordan de kan bruge den data, de henter til fordelingsregnskabet, til at drifte bygningerne mere bæredygtigt og til at skabe en bedre dialog med beboerne.

Karsten Andersen

Opgaven: at fremme bæredygtig drift og energieffektiv udnyttelse af beboernes forbrugsdata

Karsten indgår som Key Account Manager i KeepFocus’ salgsteam Øst, hvor han får ansvar for at videreudvikle de gode relationer, KeepFocus har til de sjællandske boligforeninger. En af opgaverne bliver at hjælpe KeepFocus’ kunder med at udnytte løsningens muligheder for at drive bæredygtig bygningsdrift i samme system, der håndterer beboernes forbrugsdata og at hjælpe kunderne med at overholde de nyeste regler omkring halvårlig og kvartalsvis oplysning til beboerne om varmeforbruget.

KeepFocus’ direktør, David Friisholm, glæder sig til det fremtidige samarbejde – Vi er rigtig glade for at have fået Karsten Andersen med på holdet. Karsten har et indgående teknisk kendskab til vores branche, og det bliver en styrke, når vi skal hjælpe vores kunder med at udnytte den forbrugsdata, vi i forvejen henter fra beboerne, siger David Friisholm.

Fra hardware til software

Karsten kender KeepFocus fra tidligere ansættelser, hvor han som leverandør har leveret målere til virksomhedens kunder, men i sin nye rolle får han en anden vinkel på samarbejdet med de kunder og den branche, han i mange år har leveret hardware til.

– Jeg er imponeret over, hvordan man kan udnytte målerdata til at opnå energibesparelser, smiler han. – Når man får vist data på den rigtige måde, ser man sammenhænge, som man ellers ikke ville have opdaget, og jeg tripper efter at vise boligforeningerne, hvordan de kan bruge den data, de henter til fordelingsregnskabet, til at drifte bygningerne mere bæredygtigt og til at skabe en bedre dialog med beboerne.

Brug af data sikrer fredelig dialog til beboere

Fordi KeepFocus henter data hver time og ikke kun et par gange om året, får boligadministratorerne et effektivt værktøj til at dokumentere beboernes forbrug, hvis der er uenighed om forbrugsafregningen. Programmet viser for eksempel tydeligt – næsten på klokkeslæt – hvis og hvornår et toilet begynder at løbe eller hvilken effekt brug af tørretumbler eller andre “tunge” apparater har på forbrugsregningen, og netop den høje detaljereringsgrad har vist sig at være en stor hjælp for boligadministratorerne.

– For en boligadministrator er det en stor hjælp at have data at henvise til, når beboerne ikke er enige i deres forbrugsregning, siger David Friisholm. – Det sparer tid, og man undgår situationer, hvor det er påstand mod påstand. Data er den sikreste måde at afklare uoverensstemmelser om forbruget.

Derudover kan driftspersonalet bruge det samme system til at overvåge den overordnede bygningsdrift og finde lækager eller manglende afkøling på returvarmen, så det er en løsning, der giver værdi for både boligadministratoren og driftspersonalet.

Karsten er 53 år og bor i Vipperød nær Holbæk med sin kone og deres tre katte. Han vil snart begynde at kontakte sine nye kunder, og vi håber, at I vil tage godt imod ham, når han kigger forbi.